První pomoc

Pokud zde nenajdete požadovanou odpověď, pomůže Vám samozřejmě ochotně náš centrální servis. Jestliže se vyskytnou otázky k Vašemu přístroji, můžete najít odpovědi také v návodu k obsluze svého přístroje. Ten si můžete stáhnout zde.

Káva vytéká z vývodu kávovaru NIVONA jen po kapkách a příprava kávy proto trvá velmi dlouho. V čem může být problém?
Pravděpodobně je káva příliš jemně namletá. Nastavte si hrubší stupeň namletí (Pozor: Stupeň mletí přestavujte jen při běžícím mlýnku!). Při přípravě kávy s použitím šachty pro mletou kávu dbejte na to, abyste nepoužili příliš jemně namletou kávu.

Při použití systému NIVONA SPUMATORE se mléko nenapěňuje, nýbrž se jen ohřívá. Co mohu udělat lépe?
Důkladně vyčistěte pěnicí systém SPUMATORE (v rozebraném stavu) podle příslušných pokynů v návodu k obsluze. Důležité přitom je podle potřeby odstranit přilepené zbytky mléka – speciálně v horním sacím ventilu systému SPUMATORE. Dbejte na pravidelné čištění a při tom na používání studené vody (abyste zabránili přichycování bílkovin v mléku).

Z jakého materiálu sestává kávový mlýnek v přístrojích NIVONA?
Mlýnek je vyrobený z kalené oceli a jedná se o vysoce kvalitní kuželový mlecí mechanismus.

Je normální, že po každém odběru kávy vyteče ještě trochu vody do odkapávací misky a že je voda v záchytné nádobě?
Ano, je to normální. Po každém odběru kávy jsou zbytková voda z kávové sedliny a přetlak při přípravě kávy ve formě vody odvedeny vnitřkem přístroje do záchytné nádoby.

Je nutné čistit a odvápňovat automatický kávovar na espresso?
Ano, protože pouze dobře vyčištěný a odvápněný stroj na espresso zaručuje nejvyšší požitek z kávy. Dodržujte přitom pokyny na displeji svého automatického kávovaru a v návodu k obsluze svého přístroje.

Jaký prostředek je vhodný k odvápňování automatických kávovarů?
Používejte tekutý odvápňovač Premium nebo běžný, pokud možno tekutý odvápňovač určený speciálně pro automatické kávovary. Nikdy neodvápňujte s použitím kyseliny citronové, octa nebo dokonce kyseliny mravenčí, protože by se tím zničily těsnicí kroužky uvnitř přístroje.

Jak mohu nastavit sílu kávy?
Nejprve můžete samozřejmě při přípravě stisknutím tlačítka přepínat mezi jemnou, normálně silnou nebo silnou kávou (tím se upravuje namleté množství mezi 7 a 11 g kávy na šálek). Stupeň namletí je nutno nastavit na střední rozsah. Následně se musí espresso nebo káva ochutnat. Je-li pro Vás espresso příliš silné nebo příliš slabé, musíte náležitě změnit namleté množství (tedy např. při příliš silné kávě nastavte normální nebo jemnou kávu, resp. při příliš slabé kávě zvolte namletí většího množství, tedy normální nebo silnou kávu). Když provedete toto nastavení, můžete provést jemné nastavení pomocí stupně mletí (Pozor: Stupeň mletí přestavujte jen při běžícím mlýnku.). Pro intenzivnější chuť, např. pro espresso, musíte nyní pomalu zmenšovat stupeň mletí, pro jemnější kávu nastavte mletí hrubší – dokud nedosáhnete optimálního výsledku pro svou chuť.

Mohu naplnit vodní nádržku svého automatického kávovaru NIVONA také minerální vodou a předejít tak vzniku vodního kamene?
Ne, toto nedoporučujeme – protože i v minerální vodě jsou obsaženy minerály, vápník a hořčík, které mohou vést k usazování vodního kamene. Místo toho doporučujeme čistou vodu z vodovodu spolu s pravidelným odvápňováním a případně provoz s filtrem na čerstvou vodu CLARIS.

Navzdory právě provedenému vyprázdnění odkapávací misky a misky na usazeniny zobrazuje automatický kávovar stále hlášení „Vyprázdnit misky“. V čem je problém?
Na zadní straně odkapávací misky jsou 2 kovové kontakty, jejichž meziprostor musí být bezpodmínečně čistý a suchý. Dbejte rovněž na to, aby byly dostatečně suché a dokonale čisté také protikusy usazené v pouzdře přístroje.
coffee
NAJÍT DISTRIBUTORA
NIVONA